Expertisecluster De Vaandel Zuid Heerhugowaard

Periode:

2018 - 2023

Opdrachtgever:

Activiteiten:

Ontwikkeling en exploitatie van een expertisecentrum voor speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs en revalidatie in de gemeente Heerhugowaard. Het gebouw kent een omvang van circa 7.600 m2 en is energieneutraal uitgevoerd middels een eigen bodemenergiesysteem en een dak met zonnepanelen. Het binnenklimaat wordt geregeld middels vloerverwarming en -koeling, aangevuld met luchtverwarming en -koeling. Ten behoeve van de exploitatie is Stichting Gebouwbeheer De Vaandel opgericht. Het gebouw is gefinancierd door BNG Bank en is gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma naar architectuur van Carree Architecten.

Het expertisecentrum vervangt de bestaande huisvesting  van Stichting Heliomare Onderwijs in Bergen en breidt de Alkmaarse vestiging van Heliomare uit. Tevens wordt de bestaande huisvesting Nexus van Aloysiusstichting onderwijs Jeugdzorg in Heerhugowaard met de komst van het expertisecentrum vervangen. Naast de onderwijshuisvesting is het gebouw voorzien van gymzalen, een therapiebad en revalidatieruimten.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Officiële opening Expertisecluster De Vaandel in Heerhugowaard

Na begin 2023 het gebouw te hebben opgeleverd vond afgelopen…

Lees verder »

Oplevering Expertisecluster De Vaandel Heerhugowaard

Na een aantal jaren hard werken was het zover; de…

Lees verder »

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt, financiert en exploiteert integrale huisvesting voor onderwijs, kindcentra en zorg.