Expertisecluster De Vaandel Zuid Heerhugowaard

Periode:

2018 - 2023

Opdrachtgever:

Activiteiten:

Ontwikkeling en exploitatie van een expertisecentrum voor speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs en revalidatie in de gemeente Heerhugowaard. Het gebouw zal een omvang kennen van circa 7.600 m2 en zal energieneutraal worden uitgevoerd middels een eigen bodemenergiesysteem en een dak met zonnepanelen. Het binnenklimaat wordt geregeld middels vloerverwarming en -koeling, aangevuld met luchtverwarming en -koeling. Ten behoeve van de exploitatie is Stichting Gebouwbeheer De Vaandel opgericht. Het gebouw is gefinancierd door BNG Bank en wordt gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma naar architectuur van Carree Architecten.

Het expertisecentrum zal verrijzen in de bijzondere nieuwe wijk Hugo’s Tuin en vervangt de bestaande huisvesting van Stichting Heliomare Onderwijs in Bergen en breidt de Alkmaarse vestiging van Heliomare uit. Tevens wordt de bestaande huisvesting Nexus van Aloysiusstichting onderwijs Jeugdzorg in Heerhugowaard met de komst van het expertisecentrum vervangen. Naast de onderwijshuisvesting zal het gebouw worden voorzien van gymzalen, een therapiebad en revalidatieruimten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Start bouw Expertisecluster De Vaandel Zuid in Heerhugowaard

Afgelopen weken is Bouwgroep Dijkstra Draisma, naar ontwerp van Carree…

Lees verder »

Bestemmingsplan De Vaandel Zuid Heerhugowaard onherroepelijk

Vandaag is bekend geworden dat het bestemmingsplan De Vaandel Zuid…

Lees verder »

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt, financiert en exploiteert integrale huisvesting voor onderwijs, kindcentra en zorg.