Officiële opening Expertisecluster De Vaandel in Heerhugowaard

Datum: maandag 02 oktober 2023

Na begin 2023 het gebouw te hebben opgeleverd vond afgelopen week de feestelijke opening van Expertisecluster De Vaandel in Heerhugowaard plaats.

In de ochtend werd er door de leerlingen van Expertisecluster De Ruimte en Nexus een feestje gevierd, ’s middags was het moment voor de officiële opening van het prachtige nieuwe gebouw. Na mooie woorden namens de huurders Heliomare en Aloysius Stichting en namens de gemeente Dijk en Waard, heeft Stichting Maatschappelijk Vastgoed samen met de bouwpartners Carree architecten, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Installatiebureau Rutgers en Snip Elektrotechniek een waardecheque mogen uitreiken aan de schoolleiding voor de aanschaf van schaduwdoeken voor op het plein.

 

Expertisecluster De Vaandel biedt onderdak aan speciaal (basis) onderwijs, zorg en revalidatie door Heliomare en Aloysius Stichting. In het energieneutrale gebouw zijn onder andere lesruimten, gymzalen, een kooklokaal, revalidatieruimten en zelfs een beweegbaar therapiebad te vinden.

Naar ontwerp van Nanine Carree is door SMV samen met alle partners een bijzonder gebouw voor een bijzondere doelgroep gerealiseerd. SMV is zeer trots op het behaalde resultaat en wenst de gebruikers van De Vaandel veel leer- en ontwikkelplezier toe in het gebouw.

 

Gerelateerd project

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt, financiert en exploiteert integrale huisvesting voor onderwijs, kindcentra en zorg.