Hoogste punt bereikt voor Expertisecluster De Vaandel Zuid Heerhugowaard

Datum: woensdag 16 februari 2022

Onder het genot van een goede stamppot voor alle betrokken bouwmedewerkers van Bouwgroep Dijkstra Draisma, stond Stichting Maatschappelijk Vastgoed vandaag, samen met de Gemeente Heerhugowaard, Aloysius Stichting en Heliomare stil bij een nieuwe mijlpaal in de bouw van het Expertisecluster De Vaandel Zuid in Heerhugowaard; het bereiken van het hoogste punt.

Aanbouw

In de zomer van 2021 werd gestart met de bouw. Vandaag werd, ongeveer 11 meter boven het maaiveld, het hoogste punt van het gebouw bereikt. Het gebouw krijgt een totale omvang van ongeveer 7.600m2 en wordt volledig energieneutraal gerealiseerd. In het gebouw komt ruimte voor (speciaal-)onderwijs, revalidatieruimten, een therapiebad en gymzalen.

Het bereiken van het hoogste punt werd, naar traditie, gevierd met de betrokken bouwmedewerkers. De ruwbouw van het Expertisecluster is nu zo goed als gereed. In de komende periode wordt gestart met de afbouw en de aanleg van de installaties in het gebouw. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2023 opgeleverd en in gebruik genomen.

Gerelateerd project

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt, financiert en exploiteert integrale huisvesting voor onderwijs, kindcentra en zorg.