Nieuw Plettenburgh geopend

Datum: zaterdag 15 december 2018

Op 8 december vond de feestelijke opening plaats van gezondheidscentrum Nieuw Plettenburgh aan Rijnhuizenlaan 10 in Utrecht. Inmiddels is het centrum volop in bedrijf: het pand biedt onderkomen aan zorgpartners Maatschap Huisartsenpraktijk Detmoldstraat, Fysiotherapie Haalboom & Van der Kleij VOF en de Hoogravense Apotheken VOF. Ook komt er een psychologiepraktijk, een verloskundigenpraktijk en een thuiszorgorganisatie.

Het project is het eerste energieneutrale gezondheidscentrum in Nederland. Het centrum meet een omvang van 1.824 m2 en is gefinancierd door Triodos Bank. Het huurconcept van Stichting Maatschappelijk Vastgoed heeft de doorslag gegeven in de ontwikkeling van het centrum. Er is een speciale beheerstichting opgericht die het pand exploiteert en verhuurt.

De bouw is gerealiseerd door Groothuis Bouwgroep BV uit Genemuiden in combinatie met Van Dalen Installatietechniek BV uit Twello. Het ontwerp is van architecte Nannine Carree van Carree Architecten BNA BV te Zaandam.

Onder: foto's van (vlak) voor de opening.

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt en financiert huisvesting voor een langere exploitatieduur met lage onderhoudslasten, laag energie- en waterverbruik en met oog voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.