Ontwikkeling en exploitatie Expertisecluster De Vaandel Zuid

Periode:

2019-2022

Type:

Ontwikkeling en exploitatie

Opdrachtgever:

Activiteiten:

In opdracht van gemeente Heerhugowaard, Heliomare en Aloysius Stichting werkt Stichting Maatschappelijk aan ontwikkeling en exploitatie van het Expertisecluster De Vaandel Zuid: een expertisecentrum voor speciaal (basis)onderwijs. Het gebouw wordt gasloos en energieneutraal en het pand krijgt een omvang van 7.200 m2, speciaal afgestemd op kinderen met meervoudige handicaps en bijzondere leerproblematiek. Zo komen er voorzieningen als tilliften en ruimte voor rolstoelen en een therapiebad. Om te komen tot een goed plan heeft het projectteam verschillende centra in Nederland bezocht.

Het expertisecentrum biedt vervangende huisvesting voor zo'n vierhonderd leerlingen die nu naar school gaan in Bergen, Alkmaar en Heiloo. Alle lokalen krijgen een eigen tuin en een doorgang naar buiten.

Bekijk ook het artikel in het Noordhollands Dagblad (17 december 2019).

Op de foto: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met Monqiue Stam (wethouder), Donald van der Veen (M Vastgoed), Hans Kelderman (bestuurder Aloysius), Jan Welmers (bestuurder Heliomare).

Gerelateerde nieuwsberichten

Programma van eisen voor De Vaandel Zuid

Voor expertisecentum De Vaandel Zuid is eind 2019 het programma…

Lees verder »

Samenwerkingsovereenkomst Expertisecluster De Vaandel Zuid

Gemeente Heerhugowaard, Heliomare, Aloysius Stichting en Stichting Maatschappelijk Vastgoed hebben…

Lees verder »

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt en financiert huisvesting voor een langere exploitatieduur met lage onderhoudslasten, laag energie- en waterverbruik en met oog voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.