Gemeentelijke vastgoedportefeuilles

Gemeenten hebben het de laatste jaren niet makkelijk. Zo krijgen ze er steeds meer overheidstaken bij en lopen de budgetten steeds verder terug. Voor veel gemeenten betekent dit dan ook dat het onderhoud, de exploitatie en de investeringen in gemeentelijk vastgoed steeds verder onder druk komen te liggen. Hoewel panden steeds verder verouderen en renovatie soms dringend gewenst is, wordt het voor gemeenten steeds moeilijker om hiervoor geld vrij te maken.

Stichting Maatschappelijk Vastgoed kan een oplossing bieden voor dit dilemma. Het overnemen en onderbrengen van één of meerdere maatschappelijke en/of gemeentelijke accommodaties in een speciaal daarvoor opgerichte (gemeentelijke) vastgoedstichting, kan de sleutel zijn tot een forse besparing en kan financiële ruimte creëren om noodzakelijke (duurzaamheids-) investeringen te doen. Door het overnemen van gemeentelijke vastgoedportefeuilles door Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontstaat er tevens een forse balansverkorting en kostenreductie. Bovendien blijft de invloed van de gemeente op het gebruik van de accommodaties ten allen tijden volledig intact. Stichting Maatschappelijk Vastgoed voert portfolioanalyses uit als grondslag voor strategisch voorraadbeleid.

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt en financiert huisvesting voor een langere exploitatieduur met lage onderhoudslasten, laag energie- en waterverbruik en met oog voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.