De mensen

Stichting Maatschappelijk Vastgoed is opgericht door Donald van der Veen en Herman Jansen. De realisatie van de projecten wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met waardevolle partners. Per opdracht schakelen we de juiste mensen met de benodigde expertise in.

Donald van der Veen

Donald van der Veen (1957) studeerde sociale geografie en economie. Hij werkte als business developer en strategisch adviseur vastgoedontwikkeling bij advies- en ingenieursbureau DHV BV in Amersfoort. Voor dit bedrijf was hij verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van onderwijshuisvesting. Hij heeft diverse projecten binnen onderwijshuisvesting en gemeentelijke huisvesting geleid. Namens BAM en DHV was Donald directeur van de joint venture Schoolcompagnie. Voor dit bedrijf was hij verantwoordelijk voor het project publiek-private samenwerking van het Petrus Canisius College. Vervolgens werkte hij als interim hoofd vastgoed bij woningcorporatie ZVH in Zaandam, waar hij de grote projecten en de vastgoedportefeuille op orde bracht. Donald heeft regelmatig opgetreden als inleider van congressen over maatschappelijk vastgoed. Daarnaast is hij lange tijd verbonden geweest aan woningcorporatie Het Oosten in Amsterdam (nu Stadgenoot), eerst als bestuurder en later als bestuurder van de participatiestichtingen van deze corporatie. Ook was hij adviseur in het hoger onderwijs als manager van de bedrijfseconomische opleidingen van de HES Amsterdam (nu HvA).

Herman Jansen

Herman Jansen (1968) studeerde bedrijfskunde en werkte vervolgens in diverse functies op het gebied van financiën en beheer bij de Koninklijke Marine. Na een afwisselende carrière bij de Koninklijke Marine in zowel binnen- als buitenland ging Herman in 2001 aan de slag bij Stichting Petrus Canisius College te Alkmaar, een onderwijsorganisatie voor voortgezet onderwijs met 5 onderwijsvestigingen in drie gemeenten. In zijn functie als Directeur Financiën & Beheer was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, beheer, ICT en ARBO. In zijn rol als directeur was Herman verantwoordelijk als opdrachtgever voor de nieuwbouw/renovatie van diverse onderwijsgebouwen en was hij vanuit die rol ook lange tijd directeur van de Blekerskade Beheer BV, de speciaal opgerichte rechtspersoon ten behoeve van het publiek-private samenwerkingsverband van het Petrus Canisius College. Nadat Herman zich in 2014 volledig gericht heeft op Stichting Maatschappelijk Vastgoed is hij als toezichthouder en bestuurder actief gebleven binnen onderwijsorganisaties. Zo was hij tot 2016 voorzitter van het bestuur van het Spinoza Lyceum te Amsterdam en is hij momenteel lid van de Raad van Toezicht van het Martinus college te Grootebroek. Eerder was hij ook bestuurder van stichting CapeNed, een netwerkorganisatie tussen scholen in Nederland en Zuid-Afrika (omgeving Kaapstad). Herman treedt regelmatig op als gastspreker bij congressen en symposia over vastgoed en vastgoedfinanciering.

Stichting Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt en financiert huisvesting voor een langere exploitatieduur met lage onderhoudslasten, laag energie- en waterverbruik en met oog voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.